Pollofrito Muziekrubriek I

Grupo Deseo

Ieder land heeft zo zijn eigen meidengroep. In Nederland hadden we Linda, Roos & Jessica, in Engeland hebben ze de Spice Girls, in de Verenigde Staten Destiny's Child en Belgie moet het doen met de dames van K3. In Ecuador hebben ze 'Grupo Deseo', de Latijns-Amerikaanse variant van een meidengroep. Anabella, Cecilia, Jessenia en Karen vormen de groep en voldoen perfect aan het stereotype beeld van een meidengroep: in sexy pakjes staan de dames op allerlei verschillende locaties hun danspasjes uit te voeren terwijl ze ondertussen hun aanstekelijke refreintjes playbacken.

Maar waar onze ‘Westerse’ meidenbandjes blijven steken in amateuristische clips en simpele dansjes wordt de boel door Grupo Deseo zeer serieus en professioneel aangepakt. Zo synchroon als een Zwitsers uurwerk worden de meest ingewikkelde cumbia-pasjes tentoongespreid op de allermooiste locaties van het prachtige Ecuador terwijl op geen enkel moment zichtbaar is dat de dames playbacken. Deze groep heeft de toekomst en Pollofrito hoopt dat ze maar snel mogen doorbreken in Nederland. Maar met hun kwaliteiten kan het nooit lang meer duren voor niemand het nog over Shakira heeft en alle TMF-awards collectief in de prijzenkast van Grupo Deseo belanden.

Kijk hieronder enkele geniale clips en bezoek ook eens hun website (en vergeet daar vooral niet een wallpapper down te loaden).

Grupo Deseo - El Guararey

Grupo Deseo - Mi Conejito (let vooral op de prachtige locaties die ze hebben gevonden)

Grupo Deseo - Mi Lindo Ecuador (perfect promotiemateriaal voor Ecuador)

Meer zien? klik hier

(binnenkort meer over Grupo Deseo en andere Zuid-Amerikaanse toppers!)

Geschreven door Bart - 20 januari 2008