Pollofrito Muziekrubriek VII

Latin Kersthits II - Reggaeton

De kerstbomen staan weer, de winkels liggen weer vol versiersels en de kerstman is hard onderweg richting Nederland (en de rest van de wereld waarschijnlijk). Dus is het ook weer tijd voor radiozenders om uit de archiefkasten platen van Wham, Maria Carey en andere kersttoppers te trekken en grijs te draaien. Omdat dit al jaren hetzelfde gaat is het hoogste tijd voor een kleine opfrissing van de jaarlijkse lijstjes en hebben we enkele Spaanstalige suggesties voor in de december-hitlijsten.

In deel twee van de kersttour aandacht voor reggaeton. Onder de Latijns-Amerikaanse jeugd waarschijnlijk de meest populaire muziekstijl, maar van de grote sterren komen opvallend weingi kersleidjes. Van de Reggaeton-toppers heeft alleen Don Omar een echt kerstliedje geschreven, maar dit liedje is nog maar moeilijk reggaeton te noemen...

Luister hier naar Don Omar met zijn 'El Tamborilero'.De iets minder grote sterren zijn echter niet te beroerd om er een vrolijk kerstdeuntje uit te persen. Cruzito bijvoorbeeld, die een eenzaam meisje met Kerstmis wel een kadootje kan geven en niet kan wachten tot het 12 uur is...
(clip is helaas zonder beeld...)

 

Nog een clip, waarbij helaas weer bewegend beeld ontbreekt en we vier minuten lang tegen een stoer kijkende Vakero met kerstmuts op moeten kijken. Maar wel echte 'kerst-reggaeton'!

En als laatste nog even aandacht voor een paar jongens die het anders hebben aangepakt. Ze hebben een reggaetonnummer van Rakim en Ken Y genomen en hier een eigen kerstfilmpje bijgemaakt:

 

Geschreven door Bart - 23-12-2008