Pollofrito foto's

Latijns-Amerika

De toerist

Net als andere reizigers, toeristen, bezoekers zijn we bij Pollofrito ook altijd op zoek naar het echte, authentieke, onbedorven Zuid-Amerika. Om een land in korte of lange tijd te leren kennen dien je naar de meest aansprekende plekken te gaan. Omdat je nooit de enige bent die op dat idee gekomen is zijn er altijd minder authentieke elementen, ook wel toeristen genoemd, die jouw ideaal plaatje verpesten.

Bovenstaande passage geeft al goed weer hoe toeristen vaak minachtend bejegend worden. Pijnlijk genoeg leven dergelijke denkbeelden over het algemeen het sterkst bij andere, niet minder toeristische, toeristen.
Toeristen vinden het zelf prettiger om reiziger genoemd te worden omdat 'toerist' in de loop van de geschiedenis een banale bijklank heeft gekregen. Tot op de dag van vandaag wordt stelselmatig de aanwezigheid van de toerist verborgen gehouden voor de buitenwereld. Een van de meest obscene voorbeelden van deze flagrante ontkenning van de toerist is misschien wel de overbekende novib kalender. Pollofrito is het hier niet mee eens en draagt zijn bescheiden steentje bij door het plaatsen van fotos van het authentieke Zuid-Amerika en haar hoogtepunten, zonder daarbij de toerist in al haar schoonheid te negeren.

Daarom heeft pollofrito een twaalftal foto's geselecteerd die in aanmerking komen voor een 'toeristvriendelijke schaduwnovibkalender'.

Foto's door Stijn & Bart - 2005-2007