Pollofrito reisverhalen

Argentinië

Argentijns toeristenoverschot

De laatste dagen in Chili zijn we behoorlijk actief geweest, net als de vulkaan die we in z´n krater gespuugd hebben. Met ijsbrekers en een pikhouweel vijf uur omhoog klimmen en terugglijden op je gerrit.
Daarna belandden we in het hoogseizoen van Patagonië met een Argentijns toeristenoverschot. Voor een prikkie hebben we kampeerspullen aangeschaft om de drukte in de hostels te ontvluchten. Lachen al die zwemluchtbedjes; Kik heeft er al 3 versleten tijdens schitterende trekkings, maar we trekken het nog steeds.
Rond Bariloche konden we op de mooiste plekjes van het nationaal park komen met een gehuurde Corca (reed bijna net zo lekker als dat oude corcablik thuis). Kamperen aan riviertjes waar je heel je huishouden in doet en een plee is nergens voor nodig met al die mooie natuur.
Met een omweg via de Atlantische kust om wat pinguins en zee-olifanten te ontmoeten, legden we afgelopen dagen bijna 2500km af. Zitten nu bijna aan het eind van de wereld met nog een paar trektochten en een bonkie gletsjerijs voor de boeg.
Daarna nog twee weken leven als god in Buenos Aires en dan komen we al naar huis, nog een paar weken volop genieten dus!

Geschreven door Marijn - februari 2007