Bolivia

Drijven op het Titicacameer

Het Risken gaat goed, we zijn inmiddels in de hoofdstad van onze derde verovering: La Paz, Bolivia. Alles wordt hier op straat verpatst tussen wolkenkrabbers en Spaanse pandjes. Mentaliteit is wat rustiger dan wat we laatste weken in het backpackersbolwerk van Peru meemaakten. De kerst is hier trouwens al begonnen en dit jaar wordt het ´O denneboom´ in het Spaans.

Hiervoor op het hoogste gardameer van de wereld gedreven, natuurlijk het Titicacameer. Er drijven eilandjes van riet op, waar inheemse mensen wonen die spontaan gaan werken als er toeristen langs komen. Enkele golven later vind je het eiland Amantani waar een plaatselijke familie ons opwachtte. Drie jochies uit het gezin hebben ons over het eiland gegidst. Die nacht heerlijk op een rieten plank met stijve paardendeken geslapen in la casa de la familia.

Cusco
Een half jaar vooruit boeken voor de inca trail valt mee, wij hoefden maar 4 dagen te wachten, mwahah. Mazzel met de groep, want we lagen iedere avond onder de tafel te rollen van het lachen. O.a. drie hondeneters uit Korea, 2 sportbillies uit Chicago en twee schitterende Italianen.
Daarom maakte het niet uit dat je af en toe als een stel poncho-pinguins in file de indianentrappen op liep. Kik liet zich niet kennen na vier dagen ploeteren. Samen met Maurice (VS) nog effe de Wayna Picchu opgerend en binnen 45min terug naar het dal waar de rest van de inca´s op ons wachtten.
Cusco was vervolgens heerlijk om bij te komen met een westers portie schaften, een filmpje (zelfs de nieuwe 007) en een avondje billen shaken op reggaeton.
Na al die bergen gaan we vanaf morgen moeraslopen in een junglegebied ten noorden van La Paz. Op jacht naar krokodillen, anaconda´s en piranha´s in een kleffe dierentuin. Zelfs in Blijdorp is goos bang voor krokodillen dus dat wordt lachen...

Geschreven door Marijn - 06 decemeber 2006