Peru

Zandhappen in Peru

Zandhappen

Zuid-Peru is tot nu toe zeker een succes. Eerst zand gehapt op een plank in de woestijn. Vanuit een oase vol backpackers en geitenwollensokkies sjeesden we met een snelle buggy over de zandduinen. Leek net of je in een achtbaan zat.
Vervolgens een korte stop in Nazca, waarbij we vanuit een uitkijktoren wat van de Nazca Lines konden zien. Niet erg boeiend, want de figuren van een hand en een boom in het stof zouden zo met een schoffel door een kind van twee gemaakt kunnen zijn.

Arequipa, met de Colca Canyon op vijf uur rijden, is wel een van de beste stekkies van Peru tot nu toe. Mooie oude stad van één miljoen inwoners met gebouwen gemaakt van een wit vulkanisch gesteente in het centrum. De skyline wordt verder gevuld door een paar hoge vulkanen op de achtergrond. In het centrum bevindt zich een stad in de stad, namelijk een religieus complex waar gedurende vier eeuwen 450 nonnen achter de geraniums zaten. Was het bezoeken waard, vooral doordat die nonnen architectonisch gezien wel smaak hadden (geinige rode en blauwe straatjes).

De canyon hebben we deze week doorgeklauterd. Schitterend apparaat, twee keer zo diep als de Grand Canyon. Een tocht van twee dagen naar de bodem van de canyon en weer terug voelen we nu nog in onze achterhammen. Tijdens die trek stuitten we op zeven condors en weer op een lekkere oase om te overnachten.

Nog wat cultureel erfgoed, want we snuiven niet alleen maar berglucht.
 - ook hier zitten we weer tussen stembussen, dit keer regionale verkiezingen. De campagnespotjes vliegen je al om zes uur ´s ochtends om de oren. Hollandse campagnevoerders zijn er niets bij
- de katholieke kerk heeft hier bizar veel invloed. We kunnen maar beter zeggen dat we getrouwd zijn en 9 kinderen hebben...

Colca CanyonVerkiezingen in Peru

Geschreven door Marijn - november 2006