Pollofrito muziekrubriek IV

La Tigresa del Oriente

Eerder in de muziekrubriek kwam al de geniale Ecuadoraanse formatie Grupo Deseo voorbij, in deze aflevering aandacht voor de concurrentie uit Peru. En deze concurrentie luistert naar de geweldige naam "La Tigresa del Oriente". Alleen de naam al is een garantie voor wereldfaam.
La Tigresa

La Tigresa del Oriente werd in 1945 geboren als Judith Bustos in de junglestad Iquitos, Peru. In haar zoektocht naar succes en roem kwam ze in 2002 met het concept van La Tigresa op de proppen. Nu, acht jaar later, is ze de grootste 'youtube-ster' van Peru en is haar video van het nummer Nuevo Amanecer al meer dan 4,8 miljoen keer bekeken. Ook andere videos van haar doen het bijzonder goed op youtube en fanclubs worden over heel Latijns-Amerika voor haar opgericht.

Het recept van La Tigresa is simpel: ze voert haar danspasjes uit in een luipaardpakje, het liefst ergens in de 'oriente' van Peru. En om de boel wat op te leuken heeft ze een groepje achtergronddanseressen bij zich of een paar uit de jungle opgetrommelde dieren. Kosten per clip: waarschijnlijk enkele tientallen euro's.

Hieronder de clip van het nummer Nuevo Amanecer, die de 4,8 miljoen hits op youtube dus al voorbij is.

En nog een ander hitje van La Tigresa, gewoon omdat ze zo goed is:

 Overigens kan niet iedereen de muziek van la Tigresa del Oriente waarderen, getuige de volgende video:

 

En ook de concurrentie is onderweg. De tienjarige Peruaanse Wendy Sulca heeft de eerste 500.000 bezoekers al binnen en is ook hard aan het opklimmen in de Youtube-hiërarchie. Haar tophit bekijk je hier.

En de diehardfans van La Tigresa kunnen ook terecht bij haar fanclub.

Geschreven door Bart - 27 mei 2008